Články, informace a recenze
-
24.07.2011 22:49
Proč pít zelený čaj?
Autor: převzato Řada studií prokázala, že strava výrazně ovlivňuje možnosti vzniku rakoviny. V řadě druhů zeleniny a ovoce byly identifikovány konkrétní látky s ochranným působením proti rakovině... Řada studií prokázala, že strava výrazně ovlivňuje možnosti vzniku rakoviny. V řadě...
-
13.10.2009 13:23
Vitamín C
Valerie Doležalová Vitamín C představuje 80% celé naší potřeby vitaminů. Hraje důležitou roli v metabolických procesech a je nezbytný pro udržení dobrého zdravotního stavu. Vitamin C představuje 80% celé naší potřeby vitaminů. Hraje důležitou roli v metabolických procesech a je nezbytný pro...
-
19.09.2008 21:13
Éčka v potravinách
Radek Kupr Co to vlastně je? Éčka jsou látky (přísady), které se přidávají do potravin a spotřebního zboží. Některé se používají ke konzervaci, k barveni, ke sterilizaci, nebo k propojení dvou látek, které sami o sobě se spolu nesmísí. Setkáváte se s nimi na každém kroku, počínaje potravinami (jak...
-
29.03.2008 10:25
Hurá na borůvky
Autor: Ing. Ilona ROZHOŇOVÁ Je jejich čas. Sbírají se zpravidla v 1. polovině července, v suchých a teplých letech jako je ten letošní i koncem června. Na horách můžete borůvky sbírat i v září. Jejich sběr přináší trojí užitek: pobyt v lese Vám prospěje jak na těle tak na duši. Je jejich...
-
11.04.2006 21:36
Maca - nová naděje pro potenci
MUDr. Pavel ŠÁCHA Jde o rostlinu Lepidium meyenii walp (MACA), která roste pouze přírodním způsobem na jednom místě na světě, a to vysoko v pohoří And v Peru. Je tam od pradávna používána jako zelenina. Maca přispívá k harmonii těla tím, že reguluje hormonální a enzymatickou aktivitu a snaží se o...
Kalendář akcí
V této rubrice nejsou žádné články.